zo-upgrade-je-naar-windows-10-stappen

Direct upgraden en Windows 10 installeren doe je zo!

Heb je nog een Windows 7 of een Windows 8 / 8.1 systeem en wil je naar Windows 10 upgraden? Lees dan snel verder!

Microsoft stopt met ondersteuning Windows 7, maar geen paniek, er is een simpele manier om direct te upgraden naar Windows 10. Een methode die overigens volkomen legaal is en door Microsoft zelf wordt aangeboden.

Om te beginnen is er natuurlijk de vraag: wat heb je nodig om Windows 10 te installeren en gratis te upgraden? Om te beginnen; een legale versie van Windows 7 of Windows 8(.1). Twijfel je of je Windows-licentie wel legaal is? Als je Windows bij je desktop of laptop hebt gekregen bij aanschaf van het apparaat, dan beschik je over een legale en legitieme versie van Windows die gratis is te upgraden.

Het andere wat je nodig hebt is een werkende internetverbinding, liefst een beetje een snelle verbinding want er moeten een paar GB aan data worden gedownload.

Windows 10 Installeren en upgraden

Microsoft heeft op zijn website de Media Creation Tool geplaatst, hiervan kan je de 32bit-versie en de 64bit-versie downloaden. In de meeste gevallen moeten gebruikers kiezen voor de 64bit-versie, zeker wanneer er meer dan 4GB aan werkgeheugen in het systeem zit.

Als je de Media Creation Tool hebt gedownload, dien je deze te openen. Vervolgens kan je kiezen of je de pc waarop je de tool hebt gedownload wil upgraden naar Windows 10 of een andere machine. Als je kiest voor een andere machine dan kan je de taal, architectuur en Windows 10-versie kiezen, vervolgens zal dan een ISO-bestand worden gedownload dat je zelf op DVD dient te branden of een bootable USB-stick te maken. Ook kan je een ISO-bestand gebruiken om Windows 10 virtueel te installeren.

Voor gebruikers met niet zoveel IT-kennis is het verstandig om de Media Creation Tool gewoon te downloaden op de machine die je wilt upgraden. Verder is het een kwestie van heel veel geduld hebben. Eerst moet er zo’n 3.3GB worden gedownload dat duurt gemiddeld zo’n 30 minuten tot een 1.5uur. Vervolgens kan Windows aan de installatie beginnen wat afhankelijk van het systeem een uur tot enkele uren in beslag neemt.

Hoewel een schone installatie voor veel technische gebruikers altijd de beste manier is, kan upgraden naar Windows 10 lastig zijn. Microsoft staat gebruikers toe een schone installatie van het besturingssysteem uit te voeren bij het upgraden van Windows 7 of Windows 8.1. Gebruikers moeten echter upgraden voordat de productcodes kunnen werken aan een schone installatie van Windows 10.
Anders is de kans groot dat je installatie niet correct wordt geactiveerd.

Als je de stappen goed hebt gevolgd dan zou je een succesvolle Windows Upgrade of een schone Windows 10 installatie hebben voltooid. Na enkele uitzonderingen na, zou alles goed moeten verlopen.
Mocht het alsnog niet lukken, dan kan je het alsnog door ons laten uitvoeren.
Neem hiervoor contact met ons op!