Microsoft stopt met ondersteuning Windows 7

Microsoft stopt met ondersteuning Windows 7

Op 14 januari 2020 is het zover: dan eindigt de ondersteuning op Windows 7 apparaten. Hierna wordt er geen technische ondersteuning en software-updates ter bescherming van deze apparaten meer geleverd. 5 maanden lijkt een eind weg, maar de tijd vliegt voorbij. Om te voorkomen dat je in een situatie terechtkomt waarbij ondersteuning / updates nodig zijn, raden wij aan zo snel mogelijk over te stappen naar Windows 10.
Windows door de jaren heen

Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen moment wanneer hij met Windows in aanraking is gekomen, er zijn door de jaren heen al heel wat versies uitgebracht. Windows 7 is uitgebracht in oktober 2009 waarbij Microsoft heeft aangegeven 10 jaar productondersteuning te gaan bieden, het einde van dit tijdperk komt nu echt dichtbij!

Windows 10 is uitgebracht in 2015 en dus inmiddels ook al heel wat jaren actief. Microsoft heeft aangegeven geen nieuwe Windows versie meer uit te gaan brengen. Windows 10 is de laatste. Maar hoe zit het dan met nieuwe beveiligingsupdates en functionaliteiten? Microsoft zal in Windows 10 voortdurend updates beschikbaar stellen zodat deze continu up-to-date is. Dus nooit meer een verouderde Windows versie, maar met Windows 10 ben je altijd up-to-date.
Ik heb nog Windows 7, wat moet ik doen?

De gebruikers die op dit moment nog gebruik maken van een apparaat met Windows 7 adviseren we om over te stappen naar Windows 10.

LET OP:
Het is nog steeds mogelijk om gratis van Windows 7 naar Windows 10 over te stappen, (maar dat kan elk moment veranderen) mits je natuurlijk een legale Windows 7 licentie hebt. Omdat het einde van de ondersteuning voor Windows 7 nadert, is het slim hier op tijd gebruik van te maken.
Natuurlijk zullen er ook heel wat bedrijven zijn die het er niet bij zullen vertellen 🙂 .

Oorspronkelijk was een gratis overstap op Windows 10 alleen gedurende het eerste jaar na de introductie van Windows 10 mogelijk. Maar het setup-programma voor Windows 10 accepteert (anders dan tijdens die periode) tegenwoordig ook productcodes van Windows 7, zelfs bij een schone installatie. Dat geldt in elk geval nog voor de recente versie 1903.
Dat Microsoft dit achteraf mogelijk heeft gemaakt, lijkt een opzettelijke stap, maar wacht dus niet te lang!

Klik hieronder om te lezen hoe je zelf kan upgraden!